Er vloeide enkele weken geleden nog bloed op de goudmarkt en dat is altijd een dankbare achtergrond om opnieuw in de markt te stappen. Het sentiment was zonder meer anti-goud, de edelmetalen in het algemeen en het goud in het bijzonder werden ronduit gehaat.

Voor de lange termijn zijn er een aantal factoren die de goudprijs blijven ondersteunen. Daarmee wordt op de eerste plaats verwezen naar de enorme uitstaande schuldenberg. Ook de mogelijke devaluatie van een aantal valuta's speelt duidelijk in het voordeel van het goud.

Er vloeide enkele weken geleden nog bloed op de goudmarkt en dat is altijd een dankbare achtergrond om opnieuw in de markt te stappen. Het sentiment was zonder meer anti-goud, de edelmetalen in het algemeen en het goud in het bijzonder werden ronduit gehaat. Voor de lange termijn zijn er een aantal factoren die de goudprijs blijven ondersteunen. Daarmee wordt op de eerste plaats verwezen naar de enorme uitstaande schuldenberg. Ook de mogelijke devaluatie van een aantal valuta's speelt duidelijk in het voordeel van het goud.