Negatieve rentevoeten, een afbrokkeling van de dollar en de-hedging door de goudproducenten waren drie factoren die de goudprijs in de afgelopen jaren ondersteunden. Vanaf 2013 trad er echter een wijzigiging op in deze fundamentals, onder andere als gevolg van een afname van de inflatie.

Maar in juli 2011 werden de marktomstandigheden eigenlijk al minder gunstig voor het goud, op dat moment bereikte de dollar een dieptepunt. Sindsdien is de Amerikaanse munt wat herstedt en dat staat een nieuwe stijgingsfase van de goudprijs in de weg. Lewis gelooft niet meer in een come-back van het goud, alleszins toch niet in een onmiddellijke toekomst.

Negatieve rentevoeten, een afbrokkeling van de dollar en de-hedging door de goudproducenten waren drie factoren die de goudprijs in de afgelopen jaren ondersteunden. Vanaf 2013 trad er echter een wijzigiging op in deze fundamentals, onder andere als gevolg van een afname van de inflatie. Maar in juli 2011 werden de marktomstandigheden eigenlijk al minder gunstig voor het goud, op dat moment bereikte de dollar een dieptepunt. Sindsdien is de Amerikaanse munt wat herstedt en dat staat een nieuwe stijgingsfase van de goudprijs in de weg. Lewis gelooft niet meer in een come-back van het goud, alleszins toch niet in een onmiddellijke toekomst.