Die redenen zijn genoegzaam bekend: de verwachting van inflatie, de mogelijkheid van een verzwakking van de dollarkoers, de kansen op zwakte op de beurs van Wall Street enzovoort. Maar van al deze verwachtingen bleek, tot spijt van wie het benijdt, niets in huis te komen.

Daardoor werd het goud kwetsbaar voor een correctie en die is, zoals we nu weten, inderdaad niet uitgebleven. De beleggers hebben eieren voor hun geld gekozen, in plaats van beleggingsfondsen in goud, zoals SPDR Gold Trust, kochten ze beleggingsfondsen in aandelen.

Die redenen zijn genoegzaam bekend: de verwachting van inflatie, de mogelijkheid van een verzwakking van de dollarkoers, de kansen op zwakte op de beurs van Wall Street enzovoort. Maar van al deze verwachtingen bleek, tot spijt van wie het benijdt, niets in huis te komen. Daardoor werd het goud kwetsbaar voor een correctie en die is, zoals we nu weten, inderdaad niet uitgebleven. De beleggers hebben eieren voor hun geld gekozen, in plaats van beleggingsfondsen in goud, zoals SPDR Gold Trust, kochten ze beleggingsfondsen in aandelen.