Adrian Day, president van Adrian Day Asset Management, wijst er op dat er nu per saldo goud wordt verkocht in plaats van gekocht. Sinds de posities in gold-backed exchange-traded producten in december van vorig jaar een piek bereikten, verkochten deze fondsen 178 ton goud.

Dat stemt overeen met een waarde van 9 miljard dollar. Volgens Day moet er niet lang worden gezocht naar de reden waarom het goud corrigeert: de Amerikaanse blijft verbeteren als gevolg van de grote hoeveelheden dollars die de FED in het systeem blijft pompen.

Adrian Day, president van Adrian Day Asset Management, wijst er op dat er nu per saldo goud wordt verkocht in plaats van gekocht. Sinds de posities in gold-backed exchange-traded producten in december van vorig jaar een piek bereikten, verkochten deze fondsen 178 ton goud. Dat stemt overeen met een waarde van 9 miljard dollar. Volgens Day moet er niet lang worden gezocht naar de reden waarom het goud corrigeert: de Amerikaanse blijft verbeteren als gevolg van de grote hoeveelheden dollars die de FED in het systeem blijft pompen.