Op de valutamarkten is er heel wat deining ontstaan als gevolg van de Dubai-crisis. De beleggers leggen minder risico-appetijt aan de dag en gaan weer op zoek naar meer veiligheid.

De appreciatie van de koers van de yen begint de Japanners echter steeds meer zorgen te baren, want de exportpositie van hun bedrijven wordt in toenemende mate ontruimd.

De Japanse minister van Financiën Hirohisa Fujii verklaarde niet werkloos te zullen toestaan hoe de koers van de yen maar blijft stijgen. De harde munt kan het economisch herstel in Japan in de kiem smoren.

Wanneer de koers van de yen blijft stijgen, zal Fujii in samenspraak met zijn collega's uit de Verenigde Staten en Europa overwegen om actie te ondernemen. Wat er concreet kan worden ondernomen, is echter nog niet duidelijk.

Op de valutamarkten is er heel wat deining ontstaan als gevolg van de Dubai-crisis. De beleggers leggen minder risico-appetijt aan de dag en gaan weer op zoek naar meer veiligheid. De appreciatie van de koers van de yen begint de Japanners echter steeds meer zorgen te baren, want de exportpositie van hun bedrijven wordt in toenemende mate ontruimd. De Japanse minister van Financiën Hirohisa Fujii verklaarde niet werkloos te zullen toestaan hoe de koers van de yen maar blijft stijgen. De harde munt kan het economisch herstel in Japan in de kiem smoren. Wanneer de koers van de yen blijft stijgen, zal Fujii in samenspraak met zijn collega's uit de Verenigde Staten en Europa overwegen om actie te ondernemen. Wat er concreet kan worden ondernomen, is echter nog niet duidelijk.