De economische indicatoren lieten volgens ABN Amro wereldwijd een verdeeld beeld zien, waardoor beleggers ook hier geen hoop uit konden putten.

De veiligheidstoestand in Libië is in de voorbije week verder verslechterd, met als gevolg dat de productie van olie in Libië is gedaald tot 0,5 miljoen vaten per dag.

Normaliter produceert het land volgens ABN Amro ongeveer 1,6 miljoen vaten per dag.

Desondanks is de olieprijs per saldo over de afgelopen week licht gedaald. De OPEC, de organisatie van olieproducerende landen blijkt goed in staat te zijn om de terugval in de olieproductie uit Libië op te vangen.

De economische indicatoren lieten volgens ABN Amro wereldwijd een verdeeld beeld zien, waardoor beleggers ook hier geen hoop uit konden putten. De veiligheidstoestand in Libië is in de voorbije week verder verslechterd, met als gevolg dat de productie van olie in Libië is gedaald tot 0,5 miljoen vaten per dag. Normaliter produceert het land volgens ABN Amro ongeveer 1,6 miljoen vaten per dag. Desondanks is de olieprijs per saldo over de afgelopen week licht gedaald. De OPEC, de organisatie van olieproducerende landen blijkt goed in staat te zijn om de terugval in de olieproductie uit Libië op te vangen.