Voor een vat ruwe olie werd vanmorgen 72,87 dollar betaald, tegenover 73,03 dollar gisterenavond in New York. Deze week is de olieprijs met 0,60% gedaald, vanaf het begin van dit jaar is er sprake van een daling met 8%.

Jonathan Barratt van Commodity Broking Services stelt vast dat het sentiment op de markt zeer bearish is. De meeste van zijn collega-handelaren gaan uit van een verdere daling van de olieprijs.

Voor Barratt is de kaap van 70 dollar doorslaggevend. Wanneer de olieprijs onder dit niveau terugvalt, lijkt een verdere daling onvermijdelijk. Tegenvallende cijfers over de BBP-groei in de VS kunnen de olieprijs verder onder druk zetten, aldus nog Barratt.

Voor een vat ruwe olie werd vanmorgen 72,87 dollar betaald, tegenover 73,03 dollar gisterenavond in New York. Deze week is de olieprijs met 0,60% gedaald, vanaf het begin van dit jaar is er sprake van een daling met 8%. Jonathan Barratt van Commodity Broking Services stelt vast dat het sentiment op de markt zeer bearish is. De meeste van zijn collega-handelaren gaan uit van een verdere daling van de olieprijs. Voor Barratt is de kaap van 70 dollar doorslaggevend. Wanneer de olieprijs onder dit niveau terugvalt, lijkt een verdere daling onvermijdelijk. Tegenvallende cijfers over de BBP-groei in de VS kunnen de olieprijs verder onder druk zetten, aldus nog Barratt.