Maar buiten dit probleem zijn er genoeg reden om positief te zijn op aandelen.

Neem alleen als het gegeven dat de stroom aan nieuw geld in aandelenfondsen nog nooit zo hoog is geweest de afgelopen 20 jaar. $ 26 mld stroomde er in een week in deze beleggingscategorie.

De vraag naar aandelen is ook groot. $ 540 aan nieuwe aandelen kwam in de eerste negen maanden naar de markten. Dat is 12% meer dan over dezelfde periode vorig jaar.

En dan moeten Royal Mail en Twitter nog naar de markt komen. Ook in risicovolle obligaties ziet men nog altijd veel vraag. En opvallend is dat de grote emissie (Sprint/Verizon) gemakkelijk worden geplaatst.

Ook de koersen van banken blijven de afgelopen maanden stijgen en dat waren natuurlijk de angstaandelen van vijf jaar geleden. Welke spelletjes politici ook spelen, de markten kijken ernaar en halen vervolgens hun schouders op.

Maar buiten dit probleem zijn er genoeg reden om positief te zijn op aandelen. Neem alleen als het gegeven dat de stroom aan nieuw geld in aandelenfondsen nog nooit zo hoog is geweest de afgelopen 20 jaar. $ 26 mld stroomde er in een week in deze beleggingscategorie. De vraag naar aandelen is ook groot. $ 540 aan nieuwe aandelen kwam in de eerste negen maanden naar de markten. Dat is 12% meer dan over dezelfde periode vorig jaar. En dan moeten Royal Mail en Twitter nog naar de markt komen. Ook in risicovolle obligaties ziet men nog altijd veel vraag. En opvallend is dat de grote emissie (Sprint/Verizon) gemakkelijk worden geplaatst. Ook de koersen van banken blijven de afgelopen maanden stijgen en dat waren natuurlijk de angstaandelen van vijf jaar geleden. Welke spelletjes politici ook spelen, de markten kijken ernaar en halen vervolgens hun schouders op.