Ook de economische activiteit binnen de dienstensector in de Verenigde Staten is in augustus verder toegenomen, zo blijkt beleggers volgens ABN Amro uit cijfers van het Institute for Supply Management (ISM). De index kwam uit op 58,6. In juli was dit nog 56,0 en vooraf geraadpleegde economen gingen uit van een lager niveau van 55,0.

De fraaie macro-economische cijfers nemen wat zorgen weg over een mogelijke afkoeling in juli van de Amerikaanse economie. Aanleiding daarvoor waren dat ietwat zwakke cijfers over duurzame goederen, consumentenbestedingen en de huizenmarkt.

Ook de economische activiteit binnen de dienstensector in de Verenigde Staten is in augustus verder toegenomen, zo blijkt beleggers volgens ABN Amro uit cijfers van het Institute for Supply Management (ISM). De index kwam uit op 58,6. In juli was dit nog 56,0 en vooraf geraadpleegde economen gingen uit van een lager niveau van 55,0. De fraaie macro-economische cijfers nemen wat zorgen weg over een mogelijke afkoeling in juli van de Amerikaanse economie. Aanleiding daarvoor waren dat ietwat zwakke cijfers over duurzame goederen, consumentenbestedingen en de huizenmarkt.