Een dergelijk bericht zou een half jaar geleden voor een grotere daling hebben gezorgd, zo merkte Wilfried Steentjes van Steentjes Vermogensbeheer op.

Bovendien zou het de andere banken ook in de val hebben meegesleurd. Nu was ironisch genoeg UBS' grootste concurrent Credit-Suisse een van de winnaars op de Zwitserse markt. Het aandeel steeg die dag met een half procent. Bovendien werden de nieuwe aandelen snel geplaatst.

UBS behoefde slechts een discount op de aandelen te geven van 7%. In maart van dit jaar moest HSBC nog een emissie doen waar de aandelen met een korting van 40% te krijgen waren.

Wat wellicht nog belangrijker was, was dat de emissie zonder hulp van de Zwitserse staat werd gedaan. Het nieuwe kapitaal, samen met de verkoop van de Braziliaanse dochter zorgt ervoor dat UBS eind van dit jaar een van de best gekapitaliseerde banken in Europa is.

Een dergelijk bericht zou een half jaar geleden voor een grotere daling hebben gezorgd, zo merkte Wilfried Steentjes van Steentjes Vermogensbeheer op. Bovendien zou het de andere banken ook in de val hebben meegesleurd. Nu was ironisch genoeg UBS' grootste concurrent Credit-Suisse een van de winnaars op de Zwitserse markt. Het aandeel steeg die dag met een half procent. Bovendien werden de nieuwe aandelen snel geplaatst.UBS behoefde slechts een discount op de aandelen te geven van 7%. In maart van dit jaar moest HSBC nog een emissie doen waar de aandelen met een korting van 40% te krijgen waren.Wat wellicht nog belangrijker was, was dat de emissie zonder hulp van de Zwitserse staat werd gedaan. Het nieuwe kapitaal, samen met de verkoop van de Braziliaanse dochter zorgt ervoor dat UBS eind van dit jaar een van de best gekapitaliseerde banken in Europa is.