Veel zal afhangen van wat de FED vanavond rond 20u30 gaat vertellen. Algemeen wordt verwacht dat de Amerikaanse centrale bank een verdere verruiming van haar monetaire politiek gaat aankondigen. De vraag is echter in hoeverre de FED bereid is om haar nek uit te steken.

Ruimte voor opwaartse koersuitbraak

Het sentiment onder Amerikaanse beleggers is volgens een recente peiling (zie www.aaii.com) niet overdreven positief. Dit schept volgens Theodoor Glissen Bankiers nog ruimte voor een opwaartse koersuitbraak.

Positief is ook dat op sectorniveau aan beide kanten van de oceaan de financiële waarden vorige week samen met de grondstoffengerelateerde waarden de leiding namen in het koersherstel.

Aandacht voor risicobeheer blijft geboden

De aandelenindices in de opkomende landen trokken vorige week per saldo relatief sterk aan, waardoor volgens Theodoor Gilissen Bankiers in de koersgrafiek van de iShares MSCI All Countries World index een opwaartse koersuitbraak uit een symmetrische driehoek zichtbaar is.

Deze uitbraak volgt op de recente 'golden cross' in de 20/120-daags gemiddelden. Vergelijkbare condities in het verleden hinten op nog meer opwaarts koerspotentieel.

De verkoopdruk binnen het lange termijn stijgende trendkanaal sinds de top vorig jaar lijkt nu te zwichten voor toenemende vraag. Dit is een positieve ontwikkeling. Desondanks blijft volgens Theodoor Gilissen Bankiers aandacht voor risicobeheer geboden.

Veel zal afhangen van wat de FED vanavond rond 20u30 gaat vertellen. Algemeen wordt verwacht dat de Amerikaanse centrale bank een verdere verruiming van haar monetaire politiek gaat aankondigen. De vraag is echter in hoeverre de FED bereid is om haar nek uit te steken. Ruimte voor opwaartse koersuitbraak Het sentiment onder Amerikaanse beleggers is volgens een recente peiling (zie www.aaii.com) niet overdreven positief. Dit schept volgens Theodoor Glissen Bankiers nog ruimte voor een opwaartse koersuitbraak. Positief is ook dat op sectorniveau aan beide kanten van de oceaan de financiële waarden vorige week samen met de grondstoffengerelateerde waarden de leiding namen in het koersherstel.Aandacht voor risicobeheer blijft geboden De aandelenindices in de opkomende landen trokken vorige week per saldo relatief sterk aan, waardoor volgens Theodoor Gilissen Bankiers in de koersgrafiek van de iShares MSCI All Countries World index een opwaartse koersuitbraak uit een symmetrische driehoek zichtbaar is. Deze uitbraak volgt op de recente 'golden cross' in de 20/120-daags gemiddelden. Vergelijkbare condities in het verleden hinten op nog meer opwaarts koerspotentieel. De verkoopdruk binnen het lange termijn stijgende trendkanaal sinds de top vorig jaar lijkt nu te zwichten voor toenemende vraag. Dit is een positieve ontwikkeling. Desondanks blijft volgens Theodoor Gilissen Bankiers aandacht voor risicobeheer geboden.