Sensata had reeds in december 2008 aangekondigd dat het de intentie had om de afdeling Vision te verkopen. Tegen einde april wordt verwacht dat de hele transactie zal zijn afgerond.

De Vision afdeling levert momenteel al aan klanten zoals Bosch en Delphi CMOS beeldvormers en beeldvormingsmodules voor geavanceerde driver assistance systemen (advanced driver assistance systems - ADAS).

De strategische focus van Melexis op automotive halfgeleiders en sensoren zorgt ervoor dat deze aankoop een onmiddellijk voordeel oplevert voor onze klanten die de reeds bestaande opto-electronische en camera imager producten gebruiken.

Volume productie van op video gebaseerde veiligheids- en comfortsystemen is gestart, zoals bijvoorbeeld voor nachtvisie, waarschuwen voor het onvrijwillig verlaten van het rijvak, verkeersbordherkenninging en een adaptieve cruisecontrol.

Autoconstructeurs zijn op zoek naar gespecialiseerde beeldsensoren die beantwoorden aan hun verwachtingen betreffende duurzaamheid, performantie en betrouwbaarheid.

Sensata had reeds in december 2008 aangekondigd dat het de intentie had om de afdeling Vision te verkopen. Tegen einde april wordt verwacht dat de hele transactie zal zijn afgerond.De Vision afdeling levert momenteel al aan klanten zoals Bosch en Delphi CMOS beeldvormers en beeldvormingsmodules voor geavanceerde driver assistance systemen (advanced driver assistance systems - ADAS).De strategische focus van Melexis op automotive halfgeleiders en sensoren zorgt ervoor dat deze aankoop een onmiddellijk voordeel oplevert voor onze klanten die de reeds bestaande opto-electronische en camera imager producten gebruiken. Volume productie van op video gebaseerde veiligheids- en comfortsystemen is gestart, zoals bijvoorbeeld voor nachtvisie, waarschuwen voor het onvrijwillig verlaten van het rijvak, verkeersbordherkenninging en een adaptieve cruisecontrol.Autoconstructeurs zijn op zoek naar gespecialiseerde beeldsensoren die beantwoorden aan hun verwachtingen betreffende duurzaamheid, performantie en betrouwbaarheid.