Richard Ross, globaal technisch strateeg bij Auerbach Grayson & Co, is van mening dat Griekenland gebruikt werd als alibi om een correctie op de beurzen op gang te brengen.

Er zijn volgens Ross echter nog andere punten die tot een pullback konden leiden. Hij verwijst in dat verband naar China, dat economisch gezien op de rem moet gaan staan.

Ross is er echter van overtuigd dat de beurs stilaan oververkocht is geraakt en dat er zich nieuwe koopkansen aanbieden. De spread tussen het aantal stijgers en dalers binnen de S&P 500 geeft inderdaad een oververkochte situatie aan.

Carmine Grigoli, hoofd investment strategie bij Mizuho Securities USA, spreekt zelfs van de meest oververkochte situatie sinds het uitbreken van de kredietcrisis. Hij verwijst in dat verband naar de bedrijfsresultaten, die veel beter dan verwacht uitvielen.

78% van de 492 bedrijven die tot dusver hebben gerapporteerd, maakten beter dan verwachte cijfers bekend. Deze week maakt maar één bedrijf uit de index resultaten bekend en dat is donderdag defensiebedrijf SAIC.

Richard Ross, globaal technisch strateeg bij Auerbach Grayson & Co, is van mening dat Griekenland gebruikt werd als alibi om een correctie op de beurzen op gang te brengen. Er zijn volgens Ross echter nog andere punten die tot een pullback konden leiden. Hij verwijst in dat verband naar China, dat economisch gezien op de rem moet gaan staan. Ross is er echter van overtuigd dat de beurs stilaan oververkocht is geraakt en dat er zich nieuwe koopkansen aanbieden. De spread tussen het aantal stijgers en dalers binnen de S&P 500 geeft inderdaad een oververkochte situatie aan. Carmine Grigoli, hoofd investment strategie bij Mizuho Securities USA, spreekt zelfs van de meest oververkochte situatie sinds het uitbreken van de kredietcrisis. Hij verwijst in dat verband naar de bedrijfsresultaten, die veel beter dan verwacht uitvielen. 78% van de 492 bedrijven die tot dusver hebben gerapporteerd, maakten beter dan verwachte cijfers bekend. Deze week maakt maar één bedrijf uit de index resultaten bekend en dat is donderdag defensiebedrijf SAIC.