Sectorrotatie op Wall Street

Op Wall Street vindt momenteel een sectorrotatie plaats, waarbij de beleggers gedeeltelijk winst nemen op sectoren als grondstoffen. Het vrijgekomen geld wordt geïnvesteerd in andere sectoren zoals technologie en retail. Deze rotatie kan een volgende fase van de haussemarkt inluiden.

De eerste fase van de hausse tijdens de afgelopen drie maanden werd vooral getrokken door de cyclische aandelen. Onder andere de grondstofaandelen namen toen het voortouw uit. Inmiddels zijn de koersen van deze aandelen fors gestegen.

De Amerikaanse beurzen hebben vanaf het maart-dieptepunt in maart een winst van ongeveer 35% geboekt. De analisten op Wall Street adviseren nu de aankoop van aandelen uit andere sectoren.

Technologie is opnieuw populair, maar ook onder andere de distributiesector mag zich in heel wat belangstelling verheugen. Bovendien blijkt uit verschillende rapporten dat er nog steeds nieuw geld naar de markt vloeit, wat de opwaartse impuls stimuleert. Gisteren werden daardoor de openingsverliezen grotendeels goedgemaakt.

Morgen is het het triple witching hour op Wall Street, de expiratiedatum van een aantal opties- en futurescontracten. De ervaring leert dat dit drievoudig heksenuurtje meestal een positief effect op de beurskoersen heeft.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content