Die zou met name een consolidatie binnen de sector helpen begeleiden. Anderzijds zouden bedrijven die zonnecellen maken met staatshulp van een faillissement worden gered. Een week geleden kondigde de Chinese regering al aan nogmaals 1 miljard dollar aan subsidies te zullen toekennen aan de sector.

In reactie op het bericht schoot de koers van Suntech met 16% de hoogte in, die van LDK met 12% en die van Trina met 8%. Inmiddels zijn een deel van die winsten weer prijsgegeven, want de volatiliteit in de sector van de zonnepanelen blijft ongemeen hoog.

Die zou met name een consolidatie binnen de sector helpen begeleiden. Anderzijds zouden bedrijven die zonnecellen maken met staatshulp van een faillissement worden gered. Een week geleden kondigde de Chinese regering al aan nogmaals 1 miljard dollar aan subsidies te zullen toekennen aan de sector. In reactie op het bericht schoot de koers van Suntech met 16% de hoogte in, die van LDK met 12% en die van Trina met 8%. Inmiddels zijn een deel van die winsten weer prijsgegeven, want de volatiliteit in de sector van de zonnepanelen blijft ongemeen hoog.