De vraag naar luxeartikelen stijgt zelfs zo sterk dat het aanbod de vraag nauwelijks nog kan bijbenen. Het Franse LVMH, bekend van onder andere Louis Vuitton, maakte vorige week een forse stijging van de omzet bekend.

De verkopen van Porsche's bereikten in het afgelopen boekjaar een recordniveau, terwijl producenten van luxehorloges als Swatch en Richemont opnieuw gouden zaken doen.

Vooral de nieuwe rijken in China kopen gretig luxeartikelen. Analiste Claudia D'Arpizio van Bain & Co meent dat 2010 de daling van de verkopen in 2009 ruimschoots zal goedmaken.

Het is volgens D'Arpizio indrukwekkend aan welk tempo de kopers terug naar de markt zijn gekomen, ook in Europa en de Verenigde Staten.

De vraag naar luxeartikelen stijgt zelfs zo sterk dat het aanbod de vraag nauwelijks nog kan bijbenen. Het Franse LVMH, bekend van onder andere Louis Vuitton, maakte vorige week een forse stijging van de omzet bekend. De verkopen van Porsche's bereikten in het afgelopen boekjaar een recordniveau, terwijl producenten van luxehorloges als Swatch en Richemont opnieuw gouden zaken doen. Vooral de nieuwe rijken in China kopen gretig luxeartikelen. Analiste Claudia D'Arpizio van Bain & Co meent dat 2010 de daling van de verkopen in 2009 ruimschoots zal goedmaken. Het is volgens D'Arpizio indrukwekkend aan welk tempo de kopers terug naar de markt zijn gekomen, ook in Europa en de Verenigde Staten.