Het executierisico is hoog omdat de onderneming voor een enorme opgave staat: het verminderen van de grote schuldpositie met een streefbedrag van EUR 400 miljoen voor eind juni 2015. Mocht de onderneming hier niet in slagen, dan heeft dit forse

financiële consequenties in de vorm van extra betalingen aan de banken.

Het management is daarom volledig gecommitteerd om deze schuldreductie daadwerkelijk te realiseren. Theodoor Gilissen Bankiers verwacht dat de oplossing hiervoor een combinatie van desinvestering(en) en een aandelenemissie zal zijn.

De onderneming genereert te weinig vrije kasstroom om op eigen kracht de schuld te reduceren.

De omvang van deze aandelenemissie zal mede bepaald worden door de opbrengst van de desinvestering(en). De analisten van de bank verwachten dat deze transacties niet voor de tweede jaarhelft zullen plaatsvinden.

De combinatie van uitgifte van nieuwe aandelen en desinvestering van winstgevende activiteiten zal het winstpotentieel per aandeel verslechteren. Theodoor Gilissen Bankiers verlaagt het koersdoel naar EUR 1,50.

Het executierisico is hoog omdat de onderneming voor een enorme opgave staat: het verminderen van de grote schuldpositie met een streefbedrag van EUR 400 miljoen voor eind juni 2015. Mocht de onderneming hier niet in slagen, dan heeft dit forse financiële consequenties in de vorm van extra betalingen aan de banken. Het management is daarom volledig gecommitteerd om deze schuldreductie daadwerkelijk te realiseren. Theodoor Gilissen Bankiers verwacht dat de oplossing hiervoor een combinatie van desinvestering(en) en een aandelenemissie zal zijn. De onderneming genereert te weinig vrije kasstroom om op eigen kracht de schuld te reduceren. De omvang van deze aandelenemissie zal mede bepaald worden door de opbrengst van de desinvestering(en). De analisten van de bank verwachten dat deze transacties niet voor de tweede jaarhelft zullen plaatsvinden. De combinatie van uitgifte van nieuwe aandelen en desinvestering van winstgevende activiteiten zal het winstpotentieel per aandeel verslechteren. Theodoor Gilissen Bankiers verlaagt het koersdoel naar EUR 1,50.