Op een bepaald punt zal de crisis dergelijke afmetingen aangenomen hebben dat er niets anders meer opzit dan de bezitters van staatsobligaties mee te doen opdraaien voor de uitstaande schulden van een aantal landen.

Gebeurt dit niet, dan blijven de risico's bij de overheden zitten, die het risico lopen failliet te gaan. Dat mag in geen geval gebeuren, zodat drastische ingrepen onvermijdelijk zijn.

Nouriel Roubini wees afgelopen weekend opnieuw op het gevaar op een domino-effect. Het ene land wordt gered, maar aan de horizon duikt vervolgens al de volgende kandidaat op om in de problemen te raken. Na Ierland is het nu de beurt aan Portugal.

Op een bepaald punt zal de crisis dergelijke afmetingen aangenomen hebben dat er niets anders meer opzit dan de bezitters van staatsobligaties mee te doen opdraaien voor de uitstaande schulden van een aantal landen. Gebeurt dit niet, dan blijven de risico's bij de overheden zitten, die het risico lopen failliet te gaan. Dat mag in geen geval gebeuren, zodat drastische ingrepen onvermijdelijk zijn. Nouriel Roubini wees afgelopen weekend opnieuw op het gevaar op een domino-effect. Het ene land wordt gered, maar aan de horizon duikt vervolgens al de volgende kandidaat op om in de problemen te raken. Na Ierland is het nu de beurt aan Portugal.