Een aantal politieke partijen, waaronder Sin Fein, dringen aan op drastische maatregelen, meer bepaald op een 'haircut'. Een schuldherschikking kan Ierland opnieuw toegang tegen tot de financiële markten, zo stelt Sinn Fein-leider Gerry Adams.

Maar is dat wel zo? Garret FitzGerald, premier in de jaren 80, is van mening dat een herschikking van de schulden Ierland voor jaren de toegang tot de financiële markten gaat ontzeggen. De beleggers gaan het land namelijk niet meer vertrouwen.

Volgens het IMF zal het tekort op de begroting volgend jaar oplopen tot 125% van het BBP. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden, dus zal er op krachtdagig ingegrepen moeten worden. De vraag is alleen hoe dat moet gebeuren.

Een aantal politieke partijen, waaronder Sin Fein, dringen aan op drastische maatregelen, meer bepaald op een 'haircut'. Een schuldherschikking kan Ierland opnieuw toegang tegen tot de financiële markten, zo stelt Sinn Fein-leider Gerry Adams. Maar is dat wel zo? Garret FitzGerald, premier in de jaren 80, is van mening dat een herschikking van de schulden Ierland voor jaren de toegang tot de financiële markten gaat ontzeggen. De beleggers gaan het land namelijk niet meer vertrouwen. Volgens het IMF zal het tekort op de begroting volgend jaar oplopen tot 125% van het BBP. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden, dus zal er op krachtdagig ingegrepen moeten worden. De vraag is alleen hoe dat moet gebeuren.