De verhouding heeft nu het hoogste niveau bereikt sinds het midden van de jaren 40, toen de Tweede Wereldoorlog haar hoogtepunt had bereikt.

Ook de huidige schuldensupercyclus heeft inmiddels zijn piek bereikt, maar het staat volgens Juckes als een paal boven water dat het zo niet verder kan.

Term 'debt super- cycle'

De term 'debt super- cycle' werd voor het eerst gebruikt door Bank Credit Analyst in de jaren 70. Juckes had als uitgangspunt dat de piek van de cyclus al in 2008 zou worden bereikt, maar inmiddels zijn de publieke schulden alleen maar verder opgelopen.

Een opvallend gegeven is dat terwijl de overheidsschulden verder zijn opgelopen, in de Verenigde Staten de privé-schulden verder zijn gedaald.

De deleveraging in de privé-sector gaat zodoende gepaard met oplopende schulden bij de overheid, die in zekere zin dus de privé-schulden overnemen.

De verhouding heeft nu het hoogste niveau bereikt sinds het midden van de jaren 40, toen de Tweede Wereldoorlog haar hoogtepunt had bereikt. Ook de huidige schuldensupercyclus heeft inmiddels zijn piek bereikt, maar het staat volgens Juckes als een paal boven water dat het zo niet verder kan. Term 'debt super- cycle'De term 'debt super- cycle' werd voor het eerst gebruikt door Bank Credit Analyst in de jaren 70. Juckes had als uitgangspunt dat de piek van de cyclus al in 2008 zou worden bereikt, maar inmiddels zijn de publieke schulden alleen maar verder opgelopen. Een opvallend gegeven is dat terwijl de overheidsschulden verder zijn opgelopen, in de Verenigde Staten de privé-schulden verder zijn gedaald. De deleveraging in de privé-sector gaat zodoende gepaard met oplopende schulden bij de overheid, die in zekere zin dus de privé-schulden overnemen.