1 februari, de dag waarop Yellen de plaats van Bernanke zal overnemen, is dus een dag om in de gaten te houden, maar 7 februari is dat evenzeer. De Amerikaanse econoom Drew Matus waarschuwt dat die dag de discussie over het schuldenplafond weer zal oplaaien.

Het schuldenplafond blijft zodoende een tijdbom die onder de financiële markten tikt. Volgens UBS zijn de kansen op een 'grand bargain', een grote overeenkomst over het probleem, zeer klein. Vanaf einde januari zal de discussie over het schuldenplafond weer in alle hevigheid oplaaien.

1 februari, de dag waarop Yellen de plaats van Bernanke zal overnemen, is dus een dag om in de gaten te houden, maar 7 februari is dat evenzeer. De Amerikaanse econoom Drew Matus waarschuwt dat die dag de discussie over het schuldenplafond weer zal oplaaien. Het schuldenplafond blijft zodoende een tijdbom die onder de financiële markten tikt. Volgens UBS zijn de kansen op een 'grand bargain', een grote overeenkomst over het probleem, zeer klein. Vanaf einde januari zal de discussie over het schuldenplafond weer in alle hevigheid oplaaien.