Irwin Stelzer, senior fellow en director bij het Hudson Institute, merkt op dat landen als Griekenland, Spanje, Italië en Portugal zoveel rente op hun overheidsschulden moeten betalen dat de situatie onhoudbaar wordt.

Landen die 400 basispunten extra moeten betalen boven Duitse staatsobligaties, bevinden zich volgens Stelzer in een precaire situatie. Bovendien ontbreekt een reden waarom de spread met de Duitse staatobligaties zou afnemen.

De beleggers twijfelen er aan of landen als Griekenland en Ierland een dergelijke schuldenlast gaan kunnen blijven dragen. Uiteindelijk moet dit alles leiden tot een herstructurering van de schulden.

Een aantal landen zijn er afgelopen week weliswaar geslaagd om overheidspapier te plaatsen, maar dan aan zeer hoge rentevoeten. Die moeten ze uiteindelijk ook kunnen terugbetalen en dat op een moment dat hun economie zich in een sukkelstraatje bevindt.

Irwin Stelzer, senior fellow en director bij het Hudson Institute, merkt op dat landen als Griekenland, Spanje, Italië en Portugal zoveel rente op hun overheidsschulden moeten betalen dat de situatie onhoudbaar wordt. Landen die 400 basispunten extra moeten betalen boven Duitse staatsobligaties, bevinden zich volgens Stelzer in een precaire situatie. Bovendien ontbreekt een reden waarom de spread met de Duitse staatobligaties zou afnemen. De beleggers twijfelen er aan of landen als Griekenland en Ierland een dergelijke schuldenlast gaan kunnen blijven dragen. Uiteindelijk moet dit alles leiden tot een herstructurering van de schulden. Een aantal landen zijn er afgelopen week weliswaar geslaagd om overheidspapier te plaatsen, maar dan aan zeer hoge rentevoeten. Die moeten ze uiteindelijk ook kunnen terugbetalen en dat op een moment dat hun economie zich in een sukkelstraatje bevindt.