Wereldwijd kwamen er in de vermelde periode 12.000 miljard dollar aan schulden bij, waarbij dient opgemerkt dat tussen 2007 en 2013 zowel de Verenigde Staten als Europa grote bedragen moesten spenderen om de gevolgen van de bankencrisis tot een minimum te beperken.

De schuldengraad is inmiddels zo hoog opgelopen dat zelfs een klein kind zal begrijpen dat die nooit afbetaald zal raken. Het enige plausibele scenario is een bail in, het aanslaan van het spaargeld om de schuldenput te delgen. Zowel het IMF als de Bundesbank hebben een dergelijk scenario al naar voren geschoven, het lijkt nog slechts een kwestie van tijd te zijn alvorens het zo ver is.

Wereldwijd kwamen er in de vermelde periode 12.000 miljard dollar aan schulden bij, waarbij dient opgemerkt dat tussen 2007 en 2013 zowel de Verenigde Staten als Europa grote bedragen moesten spenderen om de gevolgen van de bankencrisis tot een minimum te beperken. De schuldengraad is inmiddels zo hoog opgelopen dat zelfs een klein kind zal begrijpen dat die nooit afbetaald zal raken. Het enige plausibele scenario is een bail in, het aanslaan van het spaargeld om de schuldenput te delgen. Zowel het IMF als de Bundesbank hebben een dergelijk scenario al naar voren geschoven, het lijkt nog slechts een kwestie van tijd te zijn alvorens het zo ver is.