De Amerikanen gaven minder uit aan woonkredieten en ook de uitgaven met kredietkaarten liepen terug. Op 30 juni hadden de Amerikaanse consumenten nog 11700 miljard dollar aan schulden uitstaan.

Dat is 6,50% minder dan de piek die in het derde kwartaal van 2008 werd bereikt, zo berekende de Federal Reserve Bank of New York. Voor de eerste keer sinds begin 2006 daalde ook het percentage huisgezinnen dat hun schulden niet kon voldoen.

Wilbert van der Klaauw, vice president van Research and Statistics Group, is van mening dat de daling van de huizenprijzen en de hoge werkloosheidsgraad de schuldengraad van de Amerikaanse huisgezinnen duidelijk beïnvloedt.

De Amerikanen gaven minder uit aan woonkredieten en ook de uitgaven met kredietkaarten liepen terug. Op 30 juni hadden de Amerikaanse consumenten nog 11700 miljard dollar aan schulden uitstaan. Dat is 6,50% minder dan de piek die in het derde kwartaal van 2008 werd bereikt, zo berekende de Federal Reserve Bank of New York. Voor de eerste keer sinds begin 2006 daalde ook het percentage huisgezinnen dat hun schulden niet kon voldoen. Wilbert van der Klaauw, vice president van Research and Statistics Group, is van mening dat de daling van de huizenprijzen en de hoge werkloosheidsgraad de schuldengraad van de Amerikaanse huisgezinnen duidelijk beïnvloedt.