Harvard University professor Niall Ferguson waarschuwt al langer voor een scenario waarin de schuldencrisis gaat escaleren tot ver buiten de Europese grenzen. Eerst gaat Europa zelf met nieuwe crisissen geconfronteerd worden.

In een volgende fase gaan die andere delen van de wereld teisteren. De begrotingscrisissen kunnen in de eerstkomende tien jaar het uitzicht van de financiële wereld gaan bepalen.

Ferguson is van mening dat de escalatie van de begrotingscrisis onvermijdelijk moet leiden tot of inflatie, of het bankroet gaan van landen. Alles zal afhangen van de munt waarin een land heeft geleend.

Harvard University professor Niall Ferguson waarschuwt al langer voor een scenario waarin de schuldencrisis gaat escaleren tot ver buiten de Europese grenzen. Eerst gaat Europa zelf met nieuwe crisissen geconfronteerd worden. In een volgende fase gaan die andere delen van de wereld teisteren. De begrotingscrisissen kunnen in de eerstkomende tien jaar het uitzicht van de financiële wereld gaan bepalen. Ferguson is van mening dat de escalatie van de begrotingscrisis onvermijdelijk moet leiden tot of inflatie, of het bankroet gaan van landen. Alles zal afhangen van de munt waarin een land heeft geleend.