Wereldwijd zakten de beurzen verder op de aanhoudende zorgen over de instabiliteit in de eurozone en de schuldenproblematiek in de Verenigde Staten.

De staatsschuldencrisis in Europa is volgens ABN Amro verder verergerd en de besmetting op de obligatiemarkt breidde zich uit van Italië en Spanje naar België en Frankrijk.

Zelfs de renteverschillen van Nederland en Finland met Duitsland liepen op, terwijl de banken ondertussen steeds meer financieringsproblemen ondervinden.

Als deze niet worden aangepakt, dreigt het kredietkanaal volledig op slot te raken en is een diepe recessie vrijwel onafwendbaar.

Hoe langer Europese politici erover doen om een oplossing voor de crisis te vinden, des te meer schade zal de financiële sector ondervinden van de huidige problemen.

Wereldwijd zakten de beurzen verder op de aanhoudende zorgen over de instabiliteit in de eurozone en de schuldenproblematiek in de Verenigde Staten. De staatsschuldencrisis in Europa is volgens ABN Amro verder verergerd en de besmetting op de obligatiemarkt breidde zich uit van Italië en Spanje naar België en Frankrijk. Zelfs de renteverschillen van Nederland en Finland met Duitsland liepen op, terwijl de banken ondertussen steeds meer financieringsproblemen ondervinden. Als deze niet worden aangepakt, dreigt het kredietkanaal volledig op slot te raken en is een diepe recessie vrijwel onafwendbaar. Hoe langer Europese politici erover doen om een oplossing voor de crisis te vinden, des te meer schade zal de financiële sector ondervinden van de huidige problemen.