Volgens Durden is er sprake van een verlate reactie van de financiële markten, die meer bepaald op het OMT-effect reageren. Bovendien is volgens Durden voorzichtigheid geboden, de beweging is in het huidige stadium nog erg pril en kan nog op eender welk moment afgebroken worden.

Volgens Hans-Werner Sinn van de Bundesbank vindt er echter een verplaatsing van de risico's plaats. Het zijn nu vooral de begrotingen van de gezonde Europese landen die de pijn moeten slikken, waardoor de schuldencrisis zich meer en meer een weg naar het hart van de eurozone vreet. Het tot stilstand brengen van de crisis mag dus slechts een relatief succes worden genoemd.

Volgens Durden is er sprake van een verlate reactie van de financiële markten, die meer bepaald op het OMT-effect reageren. Bovendien is volgens Durden voorzichtigheid geboden, de beweging is in het huidige stadium nog erg pril en kan nog op eender welk moment afgebroken worden. Volgens Hans-Werner Sinn van de Bundesbank vindt er echter een verplaatsing van de risico's plaats. Het zijn nu vooral de begrotingen van de gezonde Europese landen die de pijn moeten slikken, waardoor de schuldencrisis zich meer en meer een weg naar het hart van de eurozone vreet. Het tot stilstand brengen van de crisis mag dus slechts een relatief succes worden genoemd.