Mohamed El-Erian, chief executive officer bij Pimco, is van mening dat wat er nu in Europa gebeurt de illustratie vormt van wat het 'new normal' in de economische wereld gaat worden.

De gevolgen daarvan gaan ingrijpend zijn, de structurele krachten gaan sterker worden dan de cyclische factoren. Volgens Pimco is 'new normal' een economische situatie die wordt gekenmerkt door hoge werkloosheid, meer regulering en een krimpend belang van de Amerikaanse economie op de wereldeconomie.

Mohamed El-Erian is van mening dat we onderweg zijn voor een lange economische reis, waarbij de wereld aan heel wat spanningen wordt blootgesteld.

De Europese problemen kunnen zich over de rest van de wereld verspreiden, dit vanwege de vrees dat de regeringen te veel hebben geleend om hun economieën uit de recessie te trekken.

Mohamed El-Erian, chief executive officer bij Pimco, is van mening dat wat er nu in Europa gebeurt de illustratie vormt van wat het 'new normal' in de economische wereld gaat worden. De gevolgen daarvan gaan ingrijpend zijn, de structurele krachten gaan sterker worden dan de cyclische factoren. Volgens Pimco is 'new normal' een economische situatie die wordt gekenmerkt door hoge werkloosheid, meer regulering en een krimpend belang van de Amerikaanse economie op de wereldeconomie. Mohamed El-Erian is van mening dat we onderweg zijn voor een lange economische reis, waarbij de wereld aan heel wat spanningen wordt blootgesteld. De Europese problemen kunnen zich over de rest van de wereld verspreiden, dit vanwege de vrees dat de regeringen te veel hebben geleend om hun economieën uit de recessie te trekken.