De waarschuwing is afkomstig van Austan Goolsbee, een topadviseur een president Barack Obama en is gericht aan het adres van de republikeinse oppositie. Die wil namelijk besparingen doorvoeren.

De republikeinen hebben de meerderheid in het Huis van Afgevaardigden veroverd en gaan voorstellen doen om het begrotingstekort dat op 1300 miljard dollar wordt geraamd terug te dringen.

Volgens Goolsbee speelt de oppositie met de financiële geloofwaardigheid van het land. Bovendien zou het beperken van de overheidsuitgaven een economische crisis kunnen veroorzaken waarbij die van 2008 maar klein bier was.

De waarschuwing is afkomstig van Austan Goolsbee, een topadviseur een president Barack Obama en is gericht aan het adres van de republikeinse oppositie. Die wil namelijk besparingen doorvoeren. De republikeinen hebben de meerderheid in het Huis van Afgevaardigden veroverd en gaan voorstellen doen om het begrotingstekort dat op 1300 miljard dollar wordt geraamd terug te dringen. Volgens Goolsbee speelt de oppositie met de financiële geloofwaardigheid van het land. Bovendien zou het beperken van de overheidsuitgaven een economische crisis kunnen veroorzaken waarbij die van 2008 maar klein bier was.