Ross baseert zijn verwachting op de evolutie van de rente. Over de afgelopen 10 jaar bedroeg de gemiddelde rente op de toonaangevende 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie 4% en daar staan we nu ver van af. Het is echter onvermijdelijk dat die lange rente op een bepaald moment weer zal aantrekken.

Op dat moment zullen namelijk enorme verliezen geleden worden op Amerikaanse staatsobligaties, met als gevolg dat de poppen aan het dansen zullen gaan. De stijging van de rente zal uiteraard ook in andere delen van de wereld gevoeld worden met als gevolg dat ook daar de obligatiekoersen zullen corrigeren.

Ross baseert zijn verwachting op de evolutie van de rente. Over de afgelopen 10 jaar bedroeg de gemiddelde rente op de toonaangevende 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie 4% en daar staan we nu ver van af. Het is echter onvermijdelijk dat die lange rente op een bepaald moment weer zal aantrekken. Op dat moment zullen namelijk enorme verliezen geleden worden op Amerikaanse staatsobligaties, met als gevolg dat de poppen aan het dansen zullen gaan. De stijging van de rente zal uiteraard ook in andere delen van de wereld gevoeld worden met als gevolg dat ook daar de obligatiekoersen zullen corrigeren.