Die draai zal niet zonder de nodige problemen gemaakt kunnen worden. In een normale cyclus trekt de economie vanaf de bodem weer aan, waarbij de centrale banken op een bepaald moment hun basisrente opnieuw kunnen verhogen. Ditmaal liggen de kaarten echter anders geschud.

De werkloosheid is namelijk veel hoger in de meeste geïndustrialiseerde landen dan in het verleden op een bepaald punt van de cyclus het geval was. Bovendien staan er veel meer schulden uit, wat de slagkracht van de centrale banken beperkt. Wie binnen afzienbare tijd de rente verhoogt, dreigt het economisch herstel de kop om te draaien.

Die draai zal niet zonder de nodige problemen gemaakt kunnen worden. In een normale cyclus trekt de economie vanaf de bodem weer aan, waarbij de centrale banken op een bepaald moment hun basisrente opnieuw kunnen verhogen. Ditmaal liggen de kaarten echter anders geschud. De werkloosheid is namelijk veel hoger in de meeste geïndustrialiseerde landen dan in het verleden op een bepaald punt van de cyclus het geval was. Bovendien staan er veel meer schulden uit, wat de slagkracht van de centrale banken beperkt. Wie binnen afzienbare tijd de rente verhoogt, dreigt het economisch herstel de kop om te draaien.