De goudprijs blijft record na record neerzetten en ook de obligatiemarkten hebben een sterke stijging achter de rug.

De activa van Abu Dhabi worden momenteel op 350 miljard dollar geschat zodat vorige week niemand twijfelde aan de slagkracht van dit emiraat om Dubai te ondersteunen maar de onzekerheid zich vooral toespitste op de politieke wil bij de stabiele grotere broer.

Geruststellende woorden vanuit Abu Dhabi en de melding van Dubai dat de schuldenproblematiek betrekking zou hebben op 'maar' 26 miljard dollar en niet de 80 miljard dollar waarmee vorige week door verschillende analisten geschermd werd hebben de Dubai-vrees (voorlopig) weggenomen.

Pessimisten blijven ondertussen erop doorhameren dat de ware grootorde van de schulden ver boven de 80 miljard dollar zou uittorenen.

De goudprijs blijft record na record neerzetten en ook de obligatiemarkten hebben een sterke stijging achter de rug. De activa van Abu Dhabi worden momenteel op 350 miljard dollar geschat zodat vorige week niemand twijfelde aan de slagkracht van dit emiraat om Dubai te ondersteunen maar de onzekerheid zich vooral toespitste op de politieke wil bij de stabiele grotere broer. Geruststellende woorden vanuit Abu Dhabi en de melding van Dubai dat de schuldenproblematiek betrekking zou hebben op 'maar' 26 miljard dollar en niet de 80 miljard dollar waarmee vorige week door verschillende analisten geschermd werd hebben de Dubai-vrees (voorlopig) weggenomen. Pessimisten blijven ondertussen erop doorhameren dat de ware grootorde van de schulden ver boven de 80 miljard dollar zou uittorenen.