De belegger schiet op zijn zachtst gezegd aarzelend te hulp bij de herfinanciering van deze schuld, zo merkt Carmignac op. Zo moest in Catalonië de Generalitat een beroep doen op de Catalanen zelf en op hun burgerzin om 2,5 miljard euro voor één jaar tegen een rente van 4,75% te herfinancieren.

Daar bovenop moest de regering een commissie van meer dan 1% betalen aan de netwerkbanken die bij deze transactie als intermediair optraden. Dit is op termijn niet houdbaar, aldus Carmignac.

De ECB kan haar mandaat niet beperken tot het streven naar stabiliteit van de prijzen in Duitsland. De landen van de eurozone hebben het benauwd en de sterke euro zal nadelig blijven voor ondernemingen die het best gepositioneerd zijn om te profiteren van de buitenlandse groei en in het bijzonder van de sterke vraag uit de opkomende economieën.

De belegger schiet op zijn zachtst gezegd aarzelend te hulp bij de herfinanciering van deze schuld, zo merkt Carmignac op. Zo moest in Catalonië de Generalitat een beroep doen op de Catalanen zelf en op hun burgerzin om 2,5 miljard euro voor één jaar tegen een rente van 4,75% te herfinancieren. Daar bovenop moest de regering een commissie van meer dan 1% betalen aan de netwerkbanken die bij deze transactie als intermediair optraden. Dit is op termijn niet houdbaar, aldus Carmignac. De ECB kan haar mandaat niet beperken tot het streven naar stabiliteit van de prijzen in Duitsland. De landen van de eurozone hebben het benauwd en de sterke euro zal nadelig blijven voor ondernemingen die het best gepositioneerd zijn om te profiteren van de buitenlandse groei en in het bijzonder van de sterke vraag uit de opkomende economieën.