IASB stelt dat de afwaarderingen op Griekse schulden door de financiële sector te laag en te verschillend zijn. De afwaarderingen variëren van 21% tot boven de 50%.

Die 21% is het resultaat van het voorstel dat de Europese financiële sector meebetaalt aan de hulp aan Griekenland zoals op 21 juli door de Europese leiders is afgesproken.

Tot nu toe zijn de afwaarderingen beperkt gebleven, omdat de obligaties vooral in het bankboek zijn opgenomen.

Dit houdt in dat de obligaties in principe tot aan het einde van de looptijd worden aangehouden en uitgegaan wordt van een volledige terugbetaling.

IASB stelt dat de afwaarderingen op Griekse schulden door de financiële sector te laag en te verschillend zijn. De afwaarderingen variëren van 21% tot boven de 50%. Die 21% is het resultaat van het voorstel dat de Europese financiële sector meebetaalt aan de hulp aan Griekenland zoals op 21 juli door de Europese leiders is afgesproken. Tot nu toe zijn de afwaarderingen beperkt gebleven, omdat de obligaties vooral in het bankboek zijn opgenomen. Dit houdt in dat de obligaties in principe tot aan het einde van de looptijd worden aangehouden en uitgegaan wordt van een volledige terugbetaling.