Het negatief advies heeft met verschillende factoren te maken: de groei zal gaan vertragen aangezien de bank zich op haar kernactiviteiten gaat terugtrekken, een geringere winstbijdrage uit vermogensbeheer en beleggingsfondsen en de gevolgen van de deconsolidatie van FSA.

In het laatste geval zou dit de winstgevendheid met 80 miljoen euro per kwartaal drukken, zonder rekening te houden met afschrijvingen.

Ook de kostprijs van de garanties gegeven door België, Frankrijk en Luxemburg moet verrekend worden.

Op dit moment valt die kostprijs moeilijk in te schatten. Voor 2008 wordt gerekend op een verlies van 1,90 miljard euro en een afschaffing van het dividend. Het advies van het bureau luidt dat u de posities beter kan afbouwen.

Het negatief advies heeft met verschillende factoren te maken: de groei zal gaan vertragen aangezien de bank zich op haar kernactiviteiten gaat terugtrekken, een geringere winstbijdrage uit vermogensbeheer en beleggingsfondsen en de gevolgen van de deconsolidatie van FSA.In het laatste geval zou dit de winstgevendheid met 80 miljoen euro per kwartaal drukken, zonder rekening te houden met afschrijvingen. Ook de kostprijs van de garanties gegeven door België, Frankrijk en Luxemburg moet verrekend worden. Op dit moment valt die kostprijs moeilijk in te schatten. Voor 2008 wordt gerekend op een verlies van 1,90 miljard euro en een afschaffing van het dividend. Het advies van het bureau luidt dat u de posities beter kan afbouwen.