Matt Priest, president van de Footwear Distributors & Retailers of America, merkt op het aandeel van China in de Amerikaanse schoenenimport snel afneemt. Die afname gaat ten koste van Vietnam, dat zijn aandeel op de schoenenmarkt in de VS kon opdrijven van 7 naar 8%.

Kledingbedrijf Li & Fung, met hoofdzetel in Hong Kong en een toeleverancier van Reebok en Wal-Mart, heeft in het eerste halfjaar van 2012 bijna een kwart meer geproduceerd in Vietnam. Ondanks een recente stijging liggen de lonen in Vietnam nog steeds ongeveer 10% onder de Chinese.

Matt Priest, president van de Footwear Distributors & Retailers of America, merkt op het aandeel van China in de Amerikaanse schoenenimport snel afneemt. Die afname gaat ten koste van Vietnam, dat zijn aandeel op de schoenenmarkt in de VS kon opdrijven van 7 naar 8%. Kledingbedrijf Li & Fung, met hoofdzetel in Hong Kong en een toeleverancier van Reebok en Wal-Mart, heeft in het eerste halfjaar van 2012 bijna een kwart meer geproduceerd in Vietnam. Ondanks een recente stijging liggen de lonen in Vietnam nog steeds ongeveer 10% onder de Chinese.