Ondanks de krimp in de vraag blijft het evenwicht op de oliemarkt labiel. Wanneer de economie opnieuw aantrekt, zal dit zich relatief snel vertalen in een hogere olieprijs.

De investeringszwakte die we momenteel zien, beschouwt SG Private Banking dan ook als een tijdelijk fenomeen waarop een krachtige inhaalbeweging zal volgen.

Schlumberger biedt de mogelijkheid om hier op een defensieve manier op in te spelen. De omzet is naar activiteit én geografie evenwichtig gespreid en de balans is solide.

Voor 2009 bereidt SG Private Banking zich evenwel voor op een scherpe winstdaling (-38%), daar waar eerder nog werd gerekend op een significante stijging. Het koersdoel verlagen de analisten van de bank dan ook van 65 USD tot 55 USD (K/W '09E 20), onder het consensusobjectief van 60 USD.

Ondanks de krimp in de vraag blijft het evenwicht op de oliemarkt labiel. Wanneer de economie opnieuw aantrekt, zal dit zich relatief snel vertalen in een hogere olieprijs. De investeringszwakte die we momenteel zien, beschouwt SG Private Banking dan ook als een tijdelijk fenomeen waarop een krachtige inhaalbeweging zal volgen. Schlumberger biedt de mogelijkheid om hier op een defensieve manier op in te spelen. De omzet is naar activiteit én geografie evenwichtig gespreid en de balans is solide. Voor 2009 bereidt SG Private Banking zich evenwel voor op een scherpe winstdaling (-38%), daar waar eerder nog werd gerekend op een significante stijging. Het koersdoel verlagen de analisten van de bank dan ook van 65 USD tot 55 USD (K/W '09E 20), onder het consensusobjectief van 60 USD.