Al dient volgens SG Private Banking gezegd dat de consensusverwachting sinds de publicatie van de derdekwartaalresultaten (eind oktober) en de winstwaarschuwing (begin december) voortdurend was verlaagd.

Voor 2009 verwacht het management van Schlumberger zich aan een algemene zwakte: dalende activiteit en prijserosie. Om de klappen op te vangen, worden de kosten verlaagd.

De consensuswinstschatting voor 2009 ligt momenteel op 3,50 USD per aandeel, maar SG Private Banking verwacht dat die in de komende dagen en weken zal afglijden tot 3,00 à 3,25 USD.

De analisten van de bank gaan ervan uit dat een economische heropleving zich snel zal vertalen in een hogere olieprijs én in een inhaalbeweging in het investeringsbudget van de olie- en gasbedrijven.

Dankzij de diversiteit van de activiteiten, de geografische spreiding en de gezonde balans ziet SG Private Banking in Schlumberger een mogelijkheid om dit scenario op een defensieve manier te bespelen. Koopwaardig met een koersdoel van 55 USD.

Al dient volgens SG Private Banking gezegd dat de consensusverwachting sinds de publicatie van de derdekwartaalresultaten (eind oktober) en de winstwaarschuwing (begin december) voortdurend was verlaagd. Voor 2009 verwacht het management van Schlumberger zich aan een algemene zwakte: dalende activiteit en prijserosie. Om de klappen op te vangen, worden de kosten verlaagd. De consensuswinstschatting voor 2009 ligt momenteel op 3,50 USD per aandeel, maar SG Private Banking verwacht dat die in de komende dagen en weken zal afglijden tot 3,00 à 3,25 USD. De analisten van de bank gaan ervan uit dat een economische heropleving zich snel zal vertalen in een hogere olieprijs én in een inhaalbeweging in het investeringsbudget van de olie- en gasbedrijven. Dankzij de diversiteit van de activiteiten, de geografische spreiding en de gezonde balans ziet SG Private Banking in Schlumberger een mogelijkheid om dit scenario op een defensieve manier te bespelen. Koopwaardig met een koersdoel van 55 USD.