Het olieconcern heeft op 14 punten bekend schuldig te zijn aan het veroorzaken van de olieramp in 2010 en zal de Amerikaanse overheid de komende vijf jaar USD 4,525 miljard extra betalen aan schadevergoeding.

Civiele rechtszaak op 25 februari

De schikking met het Amerikaanse Ministerie van Justitie en beurswaakhond SEC betekent dat BP geen verdere strafzaken of aanklachten tegemoet hoeft te zien. Wel vindt op 25 februari volgend jaar een civiele rechtszaak plaats.

Het bedrag van de schikking vertegenwoordigt maar een klein deel van de totale schadebedrag dat het concern boven het hoofd hangt maar geeft BP misschien meer zelfvertrouwen om zichzelf krachtig te weren in de rechtszaal. De analisten van ABN Amro handhaven de opinie houden.

Het olieconcern heeft op 14 punten bekend schuldig te zijn aan het veroorzaken van de olieramp in 2010 en zal de Amerikaanse overheid de komende vijf jaar USD 4,525 miljard extra betalen aan schadevergoeding. Civiele rechtszaak op 25 februariDe schikking met het Amerikaanse Ministerie van Justitie en beurswaakhond SEC betekent dat BP geen verdere strafzaken of aanklachten tegemoet hoeft te zien. Wel vindt op 25 februari volgend jaar een civiele rechtszaak plaats. Het bedrag van de schikking vertegenwoordigt maar een klein deel van de totale schadebedrag dat het concern boven het hoofd hangt maar geeft BP misschien meer zelfvertrouwen om zichzelf krachtig te weren in de rechtszaal. De analisten van ABN Amro handhaven de opinie houden.