Maar Schiff heeft een nieuw argument gevonden om een aankoop van goud te rechtvaardigen. Hij voorspelt namelijk een valutacrisis als gevolg van de monetaire politiek zoals die door de Amerikaanse centrale bank wordt gevoerd. Volgens Schiff is dat besef nog niet voldoende doorgedrongen tot de Amerikanen.

Hij adviseert de beleggers om goud te kopen bij elke inzinking. Daarbij moet op de eerste plaats de evolutie van de dollarkoers in de gaten worden gehouden. Een stijging van de dollarkoers zal telkens leiden tot een correctie bij het goud, wat dan weer als een koopkans moet worden beschouwd.

Maar Schiff heeft een nieuw argument gevonden om een aankoop van goud te rechtvaardigen. Hij voorspelt namelijk een valutacrisis als gevolg van de monetaire politiek zoals die door de Amerikaanse centrale bank wordt gevoerd. Volgens Schiff is dat besef nog niet voldoende doorgedrongen tot de Amerikanen. Hij adviseert de beleggers om goud te kopen bij elke inzinking. Daarbij moet op de eerste plaats de evolutie van de dollarkoers in de gaten worden gehouden. Een stijging van de dollarkoers zal telkens leiden tot een correctie bij het goud, wat dan weer als een koopkans moet worden beschouwd.