US Crude botst tegen kaap van 110 dollar

De afgelopen dagen leek die stijging te zijn stilgevallen, voor een vat US Crude moet momenteel ongeveer nog 107 dollar worden betaald.

De kaap van 110 dollar blijkt voor US Crude niet zo makkelijk te ronden. Brent is vanwege geopolitieke redenen momenteel duurder dan de Amerikaanse tegenhanger West Texas Intermediate.

Meer regelgeving in de sector

De ooit gezapige sector van gereguleerde energiebedrijven kreeg de afgelopen tijd door enkele incidenten en ontwikkelingen in de regelgeving nieuw leven ingeblazen, zo staat in een rapport opgesteld door Josh Olazabal, John Devir en Jennifer Seo van PIMCO.

De explosie in een pijpleiding bij San Bruno in Californië leidde in de Verenigde Staten tot meer regelgeving en ook het incident rond de kerncentrale in Japan en de groeiende binnenlandse gaswinning in de VS veranderden de dynamiek.

Beleggingsresultaten kunnen onderling meer verschillen

Terwijl veel beleggers een vrij passieve houding aannemen in hun analyse van deze subsector, denken de opstellers van het rapport dat er door de veranderingen een scherper onderscheid zal ontstaan tussen de winnaars en verliezers.

Dit betekent ook dat de beleggingsresultaten binnen deze sector meer onderling kunnen verschillen. Nu deze sector uit zijn slaap is gewekt en er zich meer onvoorziene risico's kunnen voordoen, zijn er voor goed ingevoerde beleggers aantrekkelijke mogelijkheden.

US Crude botst tegen kaap van 110 dollar De afgelopen dagen leek die stijging te zijn stilgevallen, voor een vat US Crude moet momenteel ongeveer nog 107 dollar worden betaald. De kaap van 110 dollar blijkt voor US Crude niet zo makkelijk te ronden. Brent is vanwege geopolitieke redenen momenteel duurder dan de Amerikaanse tegenhanger West Texas Intermediate.Meer regelgeving in de sector De ooit gezapige sector van gereguleerde energiebedrijven kreeg de afgelopen tijd door enkele incidenten en ontwikkelingen in de regelgeving nieuw leven ingeblazen, zo staat in een rapport opgesteld door Josh Olazabal, John Devir en Jennifer Seo van PIMCO. De explosie in een pijpleiding bij San Bruno in Californië leidde in de Verenigde Staten tot meer regelgeving en ook het incident rond de kerncentrale in Japan en de groeiende binnenlandse gaswinning in de VS veranderden de dynamiek. Beleggingsresultaten kunnen onderling meer verschillen Terwijl veel beleggers een vrij passieve houding aannemen in hun analyse van deze subsector, denken de opstellers van het rapport dat er door de veranderingen een scherper onderscheid zal ontstaan tussen de winnaars en verliezers. Dit betekent ook dat de beleggingsresultaten binnen deze sector meer onderling kunnen verschillen. Nu deze sector uit zijn slaap is gewekt en er zich meer onvoorziene risico's kunnen voordoen, zijn er voor goed ingevoerde beleggers aantrekkelijke mogelijkheden.