Matt Zeman, goudhandelaar bij LaSalle Futures Group in Chicago, stelde vast dat er maandag weer vraag was naar goud vanwege speculanten. De goudprijs steeg met ruim 15 dollar tot in de buurt van 1100 dollar.

Volgens Zeman was de markt ook onder de indruk van grote tekort op de Amerikaanse begroting dat president Obama voorstelde. Veel beleggers vluchtten naar een veilige en tastbare waarde als goud.

Toch ziet het technische plaatje voor het goud er niet zo schitterend uit. Tom Pawlicki, technische analist bij MF Global Inc. in Chicago,ziet de goudprijs deze maand terugvallen tot 1027 dollar. Vanaf die bodem kan vervolgens eventueel aan een herstel worden gewerkt.

Matt Zeman, goudhandelaar bij LaSalle Futures Group in Chicago, stelde vast dat er maandag weer vraag was naar goud vanwege speculanten. De goudprijs steeg met ruim 15 dollar tot in de buurt van 1100 dollar. Volgens Zeman was de markt ook onder de indruk van grote tekort op de Amerikaanse begroting dat president Obama voorstelde. Veel beleggers vluchtten naar een veilige en tastbare waarde als goud. Toch ziet het technische plaatje voor het goud er niet zo schitterend uit. Tom Pawlicki, technische analist bij MF Global Inc. in Chicago,ziet de goudprijs deze maand terugvallen tot 1027 dollar. Vanaf die bodem kan vervolgens eventueel aan een herstel worden gewerkt.