Wel zal de exportgerichte economie van een aantal Oost-Aziatische landen nog steeds hinder ondervinden van de moeilijke economische gang van zaken in de VS, Europa en Japan.
Volgens hoofdeconoom Jong-Wha-Lee van Asian Development Bank kan in Oost-Azië wel degelijk sprake zijn van een V-vormig herstel, waarbij de economie zich na een forse inzinking ook vrij spectaculair herstelt.

Het economenteam van Asian Development Bank wijst er op dat China nu al vooruitgang boekt in het aanzwengelen van de binnenlandse vraag. Het team verwacht dat de economie in de regio met 3% gaat groeien en met 6% volgend jaar. Dat is nog altijd minder dan de 9,70% uit 2007.

Wel zal de exportgerichte economie van een aantal Oost-Aziatische landen nog steeds hinder ondervinden van de moeilijke economische gang van zaken in de VS, Europa en Japan. Volgens hoofdeconoom Jong-Wha-Lee van Asian Development Bank kan in Oost-Azië wel degelijk sprake zijn van een V-vormig herstel, waarbij de economie zich na een forse inzinking ook vrij spectaculair herstelt. Het economenteam van Asian Development Bank wijst er op dat China nu al vooruitgang boekt in het aanzwengelen van de binnenlandse vraag. Het team verwacht dat de economie in de regio met 3% gaat groeien en met 6% volgend jaar. Dat is nog altijd minder dan de 9,70% uit 2007.