In een interview met een Duitse radiozender verklaarde de minister niet te verwachten dat Griekenland voor midden mei gaat komen aankloppen. Tegen dan zou het reddingsplan voor het land kant-en-klaar moeten zijn.

Dat is nodig ook, want tegen 19 mei zou Griekenland voor 8,50 miljard euro aan staatsobligaties met een looptijd van 10 jaar moeten herfinancieren. Het land zit opgezadelde met een schuldenlast van 300 miljard euro.

Premier George Papandreou sprak gisteren van een crisis van ongeziene afmetingen, een crisis die geen enkel ander land tot dusver heeft beleefd.

De plicht van de regering is volgens Papandreou om elke beslissing te nemen die de problemen van het land kan helpen oplossen. Forse maatregelen zullen in ieder geval noodzakelijk zijn.

In een interview met een Duitse radiozender verklaarde de minister niet te verwachten dat Griekenland voor midden mei gaat komen aankloppen. Tegen dan zou het reddingsplan voor het land kant-en-klaar moeten zijn. Dat is nodig ook, want tegen 19 mei zou Griekenland voor 8,50 miljard euro aan staatsobligaties met een looptijd van 10 jaar moeten herfinancieren. Het land zit opgezadelde met een schuldenlast van 300 miljard euro. Premier George Papandreou sprak gisteren van een crisis van ongeziene afmetingen, een crisis die geen enkel ander land tot dusver heeft beleefd. De plicht van de regering is volgens Papandreou om elke beslissing te nemen die de problemen van het land kan helpen oplossen. Forse maatregelen zullen in ieder geval noodzakelijk zijn.