De Holy Grail gas deal die de Russen vorige week met de Chinezen sloten, heeft de Europeanen nog voorzichtiger gemaakt. De Duitse minister van Financiën Wolfgang Schaüble waarschuwt de Amerikanen om niet te ver te gaan tegen Rusland en dat om een reden die voor de hand ligt.

Wolfgang Schaüble verklaarde in een interview dat Europa Rusland meer nodig heeft dan China voor zijn economische ontwikkeling. Daarmee krijgt Obama een duidelijk signaal dat de Duitsers (en de andere Europeanen) niet bereid zijn om de Russen te zeer tegen het hoofd te stoten.

De Holy Grail gas deal die de Russen vorige week met de Chinezen sloten, heeft de Europeanen nog voorzichtiger gemaakt. De Duitse minister van Financiën Wolfgang Schaüble waarschuwt de Amerikanen om niet te ver te gaan tegen Rusland en dat om een reden die voor de hand ligt. Wolfgang Schaüble verklaarde in een interview dat Europa Rusland meer nodig heeft dan China voor zijn economische ontwikkeling. Daarmee krijgt Obama een duidelijk signaal dat de Duitsers (en de andere Europeanen) niet bereid zijn om de Russen te zeer tegen het hoofd te stoten.