Draghi staat met die mening niet alleen. De Duitse minister Wolfgang Schaüble raadt Europa aan om niet te hard op de ECB te rekenen. Volgens de Duitser is de monetaire politiek aan het einde van haar kunnen gekomen, zowat alle instrumenten zijn opgebruikt.

Wolfgang Schaüble wil daarmee eigenlijk zeggen dat er geen ruimte is voor een eigen Europese vorm van quantative easing. De Europese landen moeten zelf hervormingen doorvoeren gericht op het stimuleren van investeringen, op het herstel van het vertrouwen bij de beleggers en op het aanwakkeren van de consumptie.

Draghi staat met die mening niet alleen. De Duitse minister Wolfgang Schaüble raadt Europa aan om niet te hard op de ECB te rekenen. Volgens de Duitser is de monetaire politiek aan het einde van haar kunnen gekomen, zowat alle instrumenten zijn opgebruikt. Wolfgang Schaüble wil daarmee eigenlijk zeggen dat er geen ruimte is voor een eigen Europese vorm van quantative easing. De Europese landen moeten zelf hervormingen doorvoeren gericht op het stimuleren van investeringen, op het herstel van het vertrouwen bij de beleggers en op het aanwakkeren van de consumptie.