De lage opbrengst van 0,65 procent bruto voor een belegging met een looptijd van tien jaar lokte in september amper investeerders. Er werd voor amper 2,3 miljoen euro ingetekend op de staatsbon, de laagste opbrengst ooit. In juni werd net geen 2,4 miljoen euro opgehaald.

Het Agentschap voor de Schuld vermoedt dat de opgehaalde bedragen in december in lijn zouden liggen met de resultaten van juni en september. 'Het Agentschap zal de uitgiften hernemen van zodra het meer succes verwacht', klinkt het.

Deze beslissing brengt het financieringsprogramma van 2018 niet in gevaar, verduidelijkt de schatkist nog. Op dit ogenblik werd al 30,63 miljard euro uitgegeven op lange termijn, wat overeenkomt met 89,4 procent van het financieringsprogramma van 2018.

De lage opbrengst van 0,65 procent bruto voor een belegging met een looptijd van tien jaar lokte in september amper investeerders. Er werd voor amper 2,3 miljoen euro ingetekend op de staatsbon, de laagste opbrengst ooit. In juni werd net geen 2,4 miljoen euro opgehaald.Het Agentschap voor de Schuld vermoedt dat de opgehaalde bedragen in december in lijn zouden liggen met de resultaten van juni en september. 'Het Agentschap zal de uitgiften hernemen van zodra het meer succes verwacht', klinkt het.Deze beslissing brengt het financieringsprogramma van 2018 niet in gevaar, verduidelijkt de schatkist nog. Op dit ogenblik werd al 30,63 miljard euro uitgegeven op lange termijn, wat overeenkomt met 89,4 procent van het financieringsprogramma van 2018.