Er wordt rekening gehouden met een verlaging met een kwart tot zelfs met een half procent. Dat verklaart waarom de koers van de euro vandaag opnieuw wat onder druk staat.

Inmiddels breidt het schandaal rond de manipulatie van de LIBOR zich uit, met in het centrum de Britse bank Barclays. Daarnaast verlaagde Frankrijk de groeivooruitzichten voor zowel dit als volgend jaar.

De Europese beurzen zijn vanmorgen stabiel tot iets hoger geopend, de Euro Stoxx mocht in de opening ongeveer een kwart procent hoger. Enkele belangrijke indices openden echter licht in het rood.

Talanx en KBC ronden verkoop van WARTA af

Na het verkrijgen van de nodige goedkeuringen hebben KBC Groep en Talanx International gisteren de verkoop van de Poolse verzekeringsmaatschappij TUiR WARTA S.A. (Towarzystwo Ubezpieczen i Reasekuracji WARTA S.A.) aan Talanx afgerond die op 20 januari 2012 was aangekondigd.

• WARTA is een van de grootste en bekendste verzekeringsmaatschappijen in Polen. Het heeft een sterke marktpositie in alle bedrijfssegmenten en is een sterk gewaardeerd merk. In het eerste kwartaal van 2012 ontving WARTA bijna 1,25 miljard PLN aan bruto geboekte premies: 649 miljoen PLN in schadeverzekeringen (TUiR WARTA S.A) en 599 miljoen PLN in levensverzekeringen (TUn? WARTA S.A.). In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar betekent dat een groei van 15% voor beide bedrijven. De nettowinst in het eerste kwartaal van 2012 bedroeg in totaal 125,3 miljoen PLN.

• Tot nu toe was Talanx in Polen actief in de verzekeringstakken auto, gemeen recht, zaakschade en leven via twee maatschappijen: HDI Asekuracja TU S.A. en HDI-Gerling Zycie TU S.A. Op 4 juni 2012 maakten Talanx en Meiji Yasuda de afronding van de overname van de meerderheid in Europa Group bekend, dat gevestigd is in Wroclaw. Bij de afronding van beide transacties wordt Talanx de op een na grootste verzekeringsgroep in Polen (volgens een cijfer van 2010 dat werd gepubliceerd door de Poolse financiële toezichthouder).

• De bestaande samenwerking tussen WARTA en Kredyt Bank (de bankdochter van KBC in Polen, die afzonderlijk wordt gedesinvesteerd) voor de distributie van de schade- en levensverzekeringsproducten van WARTA via het bankkantorennet van Kredyt Bank blijft in de nabije toekomst bestaan.

Er wordt rekening gehouden met een verlaging met een kwart tot zelfs met een half procent. Dat verklaart waarom de koers van de euro vandaag opnieuw wat onder druk staat. Inmiddels breidt het schandaal rond de manipulatie van de LIBOR zich uit, met in het centrum de Britse bank Barclays. Daarnaast verlaagde Frankrijk de groeivooruitzichten voor zowel dit als volgend jaar. De Europese beurzen zijn vanmorgen stabiel tot iets hoger geopend, de Euro Stoxx mocht in de opening ongeveer een kwart procent hoger. Enkele belangrijke indices openden echter licht in het rood.Talanx en KBC ronden verkoop van WARTA af Na het verkrijgen van de nodige goedkeuringen hebben KBC Groep en Talanx International gisteren de verkoop van de Poolse verzekeringsmaatschappij TUiR WARTA S.A. (Towarzystwo Ubezpieczen i Reasekuracji WARTA S.A.) aan Talanx afgerond die op 20 januari 2012 was aangekondigd. • WARTA is een van de grootste en bekendste verzekeringsmaatschappijen in Polen. Het heeft een sterke marktpositie in alle bedrijfssegmenten en is een sterk gewaardeerd merk. In het eerste kwartaal van 2012 ontving WARTA bijna 1,25 miljard PLN aan bruto geboekte premies: 649 miljoen PLN in schadeverzekeringen (TUiR WARTA S.A) en 599 miljoen PLN in levensverzekeringen (TUn? WARTA S.A.). In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar betekent dat een groei van 15% voor beide bedrijven. De nettowinst in het eerste kwartaal van 2012 bedroeg in totaal 125,3 miljoen PLN. • Tot nu toe was Talanx in Polen actief in de verzekeringstakken auto, gemeen recht, zaakschade en leven via twee maatschappijen: HDI Asekuracja TU S.A. en HDI-Gerling Zycie TU S.A. Op 4 juni 2012 maakten Talanx en Meiji Yasuda de afronding van de overname van de meerderheid in Europa Group bekend, dat gevestigd is in Wroclaw. Bij de afronding van beide transacties wordt Talanx de op een na grootste verzekeringsgroep in Polen (volgens een cijfer van 2010 dat werd gepubliceerd door de Poolse financiële toezichthouder). • De bestaande samenwerking tussen WARTA en Kredyt Bank (de bankdochter van KBC in Polen, die afzonderlijk wordt gedesinvesteerd) voor de distributie van de schade- en levensverzekeringsproducten van WARTA via het bankkantorennet van Kredyt Bank blijft in de nabije toekomst bestaan.