Tot dusver is er weinig aandacht besteed aan de invloed van de gasontginning op het milieu en die zou wel eens bijzonder groot kunnen zijn.

De uitstoot van brandend gas is zo groot geworden dat de schaliegasontginning vanuit de ruimte al goed zichtbaar is.

Vorig jaar is de uitstoot van brandend gas in Noord-Dakota alleen met 50% gestegen, volgens de Wereldbank is de hoeveelheid brandend gas die de lucht in wordt geblazen over de afgelopen vijf jaar verdrievoudigd.

Die uitstoot zou momenteel volstaan om alle huizen in Chicago en Washington samen van aardgas te voorzien. De bezorgdheid neemt toe dat schaliegas schadelijker zou zijn voor milieu dan algemeen wordt aangenomen.

Tot dusver is er weinig aandacht besteed aan de invloed van de gasontginning op het milieu en die zou wel eens bijzonder groot kunnen zijn. De uitstoot van brandend gas is zo groot geworden dat de schaliegasontginning vanuit de ruimte al goed zichtbaar is. Vorig jaar is de uitstoot van brandend gas in Noord-Dakota alleen met 50% gestegen, volgens de Wereldbank is de hoeveelheid brandend gas die de lucht in wordt geblazen over de afgelopen vijf jaar verdrievoudigd. Die uitstoot zou momenteel volstaan om alle huizen in Chicago en Washington samen van aardgas te voorzien. De bezorgdheid neemt toe dat schaliegas schadelijker zou zijn voor milieu dan algemeen wordt aangenomen.