Een dergelijke ontwikkeling is niet ongevaarlijk vermits het de monetaire politiek van China grondig kan verstoren.

Enerzijds dient de overheid zich restrictief op te stellen op om inflatie geen kans te geven en ontneemt ze hierdoor een belangrijke impuls aan de wereldeconomie. Een rentedaling in China zou immers meer dan welkom zijn voor de Europese exportlanden.

Anderzijds vloeien er toch, ongecontroleerd, vele miljarden in de richting van de vastgoedsector. Dit is vanzelfsprekend van aard om tot ontgoochelende beursprestaties aanleiding te geven want de industrie krijgt hierdoor niet de nodige zuurstof.

Toch is deze sector op zich sterk genoeg om dit probleem te overwinnen, alleen vraagt het wat geduld. Overigens een oosterse eigenschap waarover westerse beleggers slechts in geringe mate beschikken.

Een dergelijke ontwikkeling is niet ongevaarlijk vermits het de monetaire politiek van China grondig kan verstoren. Enerzijds dient de overheid zich restrictief op te stellen op om inflatie geen kans te geven en ontneemt ze hierdoor een belangrijke impuls aan de wereldeconomie. Een rentedaling in China zou immers meer dan welkom zijn voor de Europese exportlanden. Anderzijds vloeien er toch, ongecontroleerd, vele miljarden in de richting van de vastgoedsector. Dit is vanzelfsprekend van aard om tot ontgoochelende beursprestaties aanleiding te geven want de industrie krijgt hierdoor niet de nodige zuurstof. Toch is deze sector op zich sterk genoeg om dit probleem te overwinnen, alleen vraagt het wat geduld. Overigens een oosterse eigenschap waarover westerse beleggers slechts in geringe mate beschikken.